Čarodějčin kutílkovský blog /Bude doplněn, nyní se však věnuji studiu a Knize Stínů/.. .

Sirupy

8. ledna 2010 v 21:25 | Převzato |  Kuchařka

Bezinkový sirup z květů 25 bezinkových květů, 1,5 litru vody, 1 citron, 1 kg pískového cukru
Opláchnuté květy přelijeme vodou, přidáme na kolečka nakrájený citron, povaříme a necháme 24 hodin vyluhovat. Šťávu scedíme, přidáme cukr a vaříme, až sirup začíná houstnout. Plníme horké do uzavíratelných skleniček.
Bezinková šťáva z květů 3,75 l vody, 20 kostek cukru, 2 citrony, 6 velký bezových květů
Vodu svaříme s cukrem, do vychladlé dáme citrony a květy a necháme 10 dní vyluhovat. Pak můžeme buď uschovat šťávu v ledničce (vydrží asi měsíc), nebo ji naplnit do lahví od šampaňského a zkusit ji otevřít tak kolem Vánoc - to chutná mnohem lépe.
Pampeliškový sirup 200 pampeliškových květů, 1,5 l vody, 1,5 kg pískového cukru
Květy sbíráme v bezprašném prostředí, rozvité. Necháme do druhého dne vyluhovat ve vodě, pak procedíme, vymačkáme, přidáme citrony, nakrájené na kostičky a s cukrem vaříme, až sirup mírně zhoustne. pokud citron nahradíme kyselinou citronovou (1 lžičkou) a přidáme ještě 1/2 kg cukru, můžeme dát květy akátu.
Mátový sirup250 g pískového cukru, 1,5 dl vody, na špičku nože kyseliny citronové, 3 - 4 snítky máty peprné, zelené potravinářské barvivo
Cukr dáme do kastrolku, zalijeme vodou a mícháme, až se rozpustí. Pak 6 minut povaříme. Přidáme kyselinu citronovou, stáhneme z ohně, přibarvíme zelenou barvou a studeným zalijeme mátové snítky v čisté lahvičce. Zředíme-li sirup v poměru 1 díl sirupu na 4 díly vodky, dostaneme mátový likér.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama